Restauratieplannen

Heeft u een monument en heeft u hiervoor plannen om het te restaureren? Dan kan OVT Architecten u helpen met haar ruime restauratie ervaring.
Als restauratie-architecten kunnen wij u van dienst zijn met het maken van restauratieplannen. Of het nu een kerk, een boerderij, een woonhuis, een 15e eeuwse borg of een jong monument van begin 20e eeuw is, we helpen u graag. Er zijn verschillende gradaties van restaureren:

Bij het maken van een restauratieplan dient de eigenheid van het gebouw in zijn nieuwe functie zoveel mogelijk als uitgangspunt te dienen. Deze eigenheid dient niet alleen te worden gerespecteerd, maar in gevallen waarbij deze teveel geweld is aangedaan, te worden geherwaardeerd en zo nodig teruggebracht. Begrippen als authenticiteit, identiteit en originaliteit spelen hierbij een rol. Het is daarbij zaak het gebouw zijn verhaal, zijn wordingsgeschiedenis, te laten vertellen.

Restauratie Pelstergasthuis

Restauratie Pelstergasthuis

Restauratie PelstergasthuisHet Pelstergasthuis, ook wel het Heiligen Geest Gasthuis, is gelegen aan de Pelsterstraat midden in het centrum van Groningen. Vanaf buiten is het niet direct zichtbaar, maar waarschijnlijk is dit een van de en wellicht wel het oudste...