Bouwhistorisch Onderzoek

Bij een grotere verbouwing van een monument kan monumentenzorg van u als eigenaar verlangen dat u eerst een Bouwhistorisch Onderzoek laat uitvoeren.

Bouwhistorisch onderzoek is het onderzoek naar de historie van individuele gebouwen maar ook van  complexen of bouwblokken. Oude kaarten, oude foto’s en geschreven materiaal uit archieven kan informatie opleveren over ontstaansgeschiedenis. Het meest belangrijke is echter onderzoek ter plaatse, vloerconstructies, gevels, raampartijen en kapconstructies kunnen bij een verbouw veel informatie prijsgeven.

Een bouwhistorisch onderzoek leidt tot een waardering van de verschillende onderdelen: in veel gevallen (zeker niet alle!) zullen oudere bouwdelen hoger gewaardeerd worden dan nieuwere toevoegingen. Deze waardering bepaald de bandbreedte waarin toevoegingen of wijzigingen in het gebouw acceptabel zullen zijn.

Restauratie Pelstergasthuis

Restauratie Pelstergasthuis

Restauratie PelstergasthuisHet Pelstergasthuis, ook wel het Heiligen Geest Gasthuis, is gelegen aan de Pelsterstraat midden in het centrum van Groningen. Vanaf buiten is het niet direct zichtbaar, maar waarschijnlijk is dit een van de en wellicht wel het oudste...

Neem direct contact op

Heeft u vragen over onze diensten? Met het onderstaande contactformulier kunt u snel een bericht bij ons achterlaten.